Csoki tojáshéjbanSajnos nem tudtam hamarabb feltenni ezeket mert nem volt időm, aztán meg a blogger krepált be. :(


Kellékek:

csoki(maradék mikulás, nyuszi, táblás, ami van)

2 edény

tojás héjak

alkoholos filc

tojás festő(=ételfesték)

magvak, mazsi, kandírozott narancs(amit szeretünk)

Egy közepes edényben forraltam vizet, ebbe helyeztem egy kisebb edényt amibe összetörtem a csokit. Először egy tábla étcsokit. Később, a következő körben, egy közepesen nagy tejcsoki mikulást.


Megolvasztottam.


Addigra már előkészítettem a tojáshéjakat: megmostam őket, és a hártyájukat teljesen ki dörgöltem az ujjammal. Papírtörlőn megszárogattam.


Addig egy műanyag pohárban feloldottam egy kék és egy piros tojásfestő tablettát, de csak kb. a 1/4-ét. A tablettát kiszedtem és félretettem későbbi használatra.


Egyesével tettem bele a tojáshéjakat a lékbe. Néha kiszedegettem egy csipesszel, hogy jó-e már a színe. Amikor elégedett voltam, akkor kiszedtem, szintén papírtörlőre. Hagytam megszáradni.


Mikor már szárazak voltak, tartóba tettem őket. Az aljukra szórtam egy keveset abból a mag-aprólékból, vagy narancsból, amit szántam bele. Rácsurgattam egy kevés csokit, majd ismét tettem bele magokat. Erre még csurgattam csokit, amíg lehetett, vagy akartam.


Így megcsináltam mindet. Persze már előre elgondoltam, hogy kinek milyen 'tölteléket' teszek bele, és hogy ét- vagy tejcsokit szeret-e. Meg hogy lány vagy fiú, akié lesz. (piros, kék)
Ezután már csak meg kell várni míg megszilárdul.
Mikor már mozgatható volt, egy ezüst alkoholos filccel rárajzoltam a nevek kezdő betűjét, hogy személyes legyen(és hogy tudjam melyik kié...).
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése