Még egy kis nyár- Horgász játék

Még nyár van!:) Lehet pancsolni, kertben lenni, vizeskedni. Ehhez jó ez a játék. Bár, ha már esik, és hideg van, bent is lehet játszani vele, szárazon, vagy este a fürdőkádban. :)
Ez is, mint már néhány bemutatott darab, az én legkedvesebb(bár egyetlen), unokaöcsémnek készült... Imádta! :) A ráját be is azonosította, mint Plecsni tanárúrat, a Némo-ból:) .
És ez jó alkalom volt egy kis ismeret terjesztésre is, mert az internet segítségével, tudtunk képeket nézegetni, igazi halakról és egyéb tengeri érdekességekről is.
Szóval, ami kell hozzá:
dekor gumi lapok, vagy kisebb-nagyobb maradékok is(mert hát ugye azt sosem dobjuk ki...)
tűzőgép
mágnes
spárga
kisebb bot, fadarab(nálam egy vékony léc darab)
sniccer
vágólap/vágódeszka
akril festék(jó minőségű)
esetleg lakk
De nekem nem annyira tetszettek a halak, plusz vízállóra szerettem volna. Így jött,hogy gumiból lesznek.
Fogtam hát, amit találtam dekorgumit, és sniccerrel megpróbáltam halformákat, és egyéb tengeri élőlényt kivágni belőle. Nem használtam mintát, csak ahogy sikerült.
Majd, mivel a gémkapocs túl nagynak tűnt rajta, így kipróbáltam,hogy tűzőgéppel "lövök bele egyet". Kipróbáltam,hogy a 2 kis mágnes, amit kiválasztottam, felemeli-e. És..., igen!:)
Így készítgettem el mind a kb.15 darabot.
Aztán jött a horgászbot.
Fogtam egy darab vékony lécet(amúgy egy ilyen bambusz/vagy mi?/rolónak a tetején lévő lécből vágtam le egy darabot), befestettem kékre, halakat festegettem rá, és a nevet.
Aztán egy hosszabb darab spárgát feltekertem a végére, megcsomóztam jó erősen.
A végére pedig a két kicsike mágnest kötöttem. Mivel a mágnesek amúgy is ragaszkodnak egymáshoz, így nem kell ragasztani, de azért én egy pirinyó gyurmaragacsot tettem közéjük, de ez nem muszáj.

:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése