Anyáknapi fácska

Hozzávalók:
újságpapír
hurkapálca
olló
papír ragasztó
ragasztópisztoly
1-2forintos érmék(/lapos kavicsok/bármilyen nehezék)
akril festékek(zöld, barna)
virág minták(szalvétából/papírból)
fadarab
szizál
selyempapír
villanykörte/hungarocell gömb
barna, csomagolásra használt papír
Tehát,
először a kosarat fontam meg. Aminek a technikáját egy honlapról néztem, de már nincs meg az oldal, legalábbis ahol én tudtam ott megszünt.
Remélem a képek azért segítenek. Bár lehet e helyett a kosár helyett, cserepet, vagy kaspót is használni.
Először fél újság lapból(ha jól emlékszem, mert ez már tavaly készült), egy hurkapálca segítségével, feltekertem egy hurkába.(ezt jól megmondtam..., na de értitek...)
Miután megvoltak a papírok, a képszerint elkezdtem "fonni".
Amikor már úgy gondoltam, hogy akkora alap elég lesz neki, akkor a kilógó hurkákat felhajtottam, és az aljától kezdve egy-egy újabb hurkát bujtattam át a szálak között, egyet ide, egyet oda. (Ennél jobban nem tudom leírni.)

Persze a szálakat el kell dolgoni, hogy kosár kinézete legyen.
Amit úgy oldottam meg, hogy a fölösleget levágva, a végeket bebújtattam egy sor alá, be is ragasztózva, így tuti úgy marad. Egy részát belülre, egy részét kívülre.
Sajnos ennél részletesebbe, pontosabban nem tudom leírni, mert egyszer csináltam még csak ilyet, akkor is internetes segítséggel, egy évvel ezelőtt...:)
Végül ilyen lett:
Lefestettem kívül belül. Kicsit eltérő színű zöldre. A szárításhoz egy nagy tejfölös poharat használtam.
Majd pár kis szalvéta virágot, amit előzőleg tépkedtem ki, felragasztottam, csak felülről kenve, decoupage ragasztólakkal. Végül az egészet átkentem ugyanazzal a selyemfényű rag.lakkal.
Mivel ez így papír lévén, nagyon könnyű volt, ezért ki kellett súlyoznom valamivel. Amihez egy pár 1Ft-os érmét ragasztottam az aljába, ragasztópisztollyal. Lehet, hogy két sor is volt...
Hamár a kezemben volta rag.pisztoly, fogtam a fadarabot, és azt is az aljába ragasztottam.
Aztán kellett valami lombkoronának, amihez egy hungarocell gömb tökéletes(lett volna), de nem volt kéznél, így egy használt villanykörte szolgálta a célt.
Lefestettem zöldre, hogy ha kilógna a szizál alól, ne legyen csúnya.
A foglalatánál fogva, odaragasztottam a faághoz, jó sok ragasztóval, rag.pisztollyal.
Fogtam egy adag szizált, szét húzogattam, és körbe tekertem a villanykörtén. Pár helyen rögzítve rag.pisztollyal, különösen az aljánál a törzs körül.
Már csak a díszítés maradt.
Vágtam pár négyzetet egy rózsaszín selyempapírból, és virág formára vágtam, majd a közepénél, összecsíptem, megtekertem kicsit, így lett egy kis szára, amivel könnyebb volt odaragasztani, a szizálhoz. Felragasztgattam párat körben.
Ja! És a "föld". Kellett valami, amivel imitálom a földet, és egyben el is takarom a kosár alját belülről.
Egy darab csomagolásra használt barna papírt összegyűrögettem, és körben betömködtem, végül sötétbarnával átfestettem, hogy jobban passzoljon a törzshöz.


Legvégül még felkívánkozott egy masni a lomb alá, ezzel eltakarva a ragasztást, és egy kis pluszt adva a fácskának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése